Sudy nové dubové

Firma Cadus, se sídlem ve vesnici Ladoix-Serigny v srdci Burgundska, je součástí malého okruhu exkluzivních francouzských bednářů. Pro výrobu sudů používá výhradně francouzský dub. Jako jedno z mála je schopno garantovat dřevo z nejlepších lesů jako je Troncais, Bertranges, Jupilles, regionálních lesů v Nievre, Allier, Vosges či z oblastí středí a východní Francie. Toto bednářství je vlastněno vinařstvím Louis Jadot společně s druhou největší francouskou dřevařskou společností Canadell.

Pro řadu SENSORIEL se používá dřevo převážně z oblastí střední a východní Francie z lesů vlastněných firmou Canadell. Pro řadu ORIGINE je použito dřevo ze stejných oblastí či regionálních lesů. Na objednávku je možné objednat i  sudy z těch nejlepších lesů Troncais, Bertranges, Jupilles. Tyto sudy jsou pak za příplatek. Všechno dřevo pro výrobu sudů schne přírodně po dobu minimálně 30 měsíců na prostranství firmy.

Aktuální ceník: Ceník nových sudů říjen 2022

Dodací doba sudů Cadus je cca 3 týdny od objednávky.

EQUILIBRE:

Tyto sudy jsou vhodné na bílé víno. Podporují čerstvost, ovocné tóny a minerály. Podkreslí ve Vašem víně jeho eleganci a přírodní charakter. Může být vhodný i na lehká červená vína. Doba zrání v těchto sudech by měla být 6 – 10 měsíců. Stupeň vypálení M.

VOLUME:

Sudy vhodné na těžší bílá a středně těžká červená vína. Dodává plnou chuť, zvyšuje intenzitu barvy a v nose budete cítit lehký nádech dřeva. Po stočení vína budete spokojeni s čistým a komplexním výsledkem. Doba zrání v těchto sudech by měla být 6 – 10 měsíců. Stupeň vypálení M+.

INTENSE:

Pro těžká vína, která mají svůj silný charakter. Přírodně stabilizuje třísloviny ve víně, dodává charakteristický nádech nového sudu ve vůni a podporuje barvu. Stupeň vypálení M++.

ORIGINE TIGHT GRAIN:

Prémiový sud u kterého si můžete zvolit hustotu použitého dřeva, případně i dřeva z určité oblasti. Příklad sudu „šitého na míru“. Je vhodný pro vysoce kvalitní vína bílá a těžší červená vína s delší dobou zrání. Přírodně stabilizuje kyseliny i třísloviny ve víně, dodává charakteristický nádech nového sudu ve vůni a podporuje barvu. Stupeň vypálení M, M+, M++.