Sudy repasované

Tyto sudy se repasují z použitých sudů od bílého nebo červeného vína. Repasování probíhá u specializované firmy ve Francii, která používá unikátní metodu „holením“. Na repasování se vybírají sudy o tloušťce 27 mm od bílého i červeného vína. Po kontrole, zda nejsou sudy prasklé, se sundají obě víka. Poté se speciální metodou sudy „vyholí“ po vláknech dřeva. Tato metoda je ke dřevu velice šetrná a odstraní veškeré stopy po předchozím plnění. Následuje vypalování do stupňů Light na bílé víno, Medium na víno červené a Heavy pro destiláty. Na závěr se sudy obrousí zvenku a expedují k zákazníkům.

Sudy repasované mají téměř kvalitu sudů nových. Jsou však k vínu lehce agresivnější. Zejména zpočátku dávají vínu více tříslovin nežli sudy nové. Třísloviny se však časem s vínem vybalancují. Je třeba víno častěji kontrolovat. Velice důležité je to, že z hlediska bakterií jsou tyto sudy naprosto čisté a nehrozí žádná kontaminace. V případě většího odběru je možné nechat na sudy vypálit logo Vašeho vinařství zdarma. Je však nutné počítat s delší dobou dodání, cca 5 týdnů.

Objednací doba je cca 3 týdny.

Ceník repasovaných sudů

ObjemPoužitíStupeň vypáleníCena bez DPH / s DPH
225lBÍLÉ VÍNOLIGHT6 500,- / 7 865,-
225lČERVENÉ VÍNOMEDIUM, M+6 500,- / 7 865,-
225lDESTILÁTYHEAVY6 800,- / 8 228,-