Repasovaný sud s vypálením Medium.
Vhodné na červené víno.
Repasování sudů se provádí ze sudů od bílých i červených vín a stáří max 4 roky. Ze sudu se sundají víka, sud se následně vyfrézuje a poté začistí od třásní. Metoda se nazývá „holení sudu“. Poté se sud opětovně vypálí – Light, Medium nebo Heavy. Víka sudů se obvykle mění, případně se zhoblují. Vypálení vík probíha odděleně. Následně se sudy zkompletují a obrousí.
U repasovaných sudů se značky bednářství nedají dohledat.
Kvalitativně je sud srovnatelný se sudem novým. Hlavní rozdíl je v délce zrání a doby možného použití. Sud je po repasování podstatně tenčí, tudíž nastává rychlejší mikrooxidace, sud vylučuje rychleji třísloviny i chutě. Celková doba zrání se tím uspíší a víno je třeba častěji kontrolovat. Sudy je však možné používat jen po dobu cca 3 – 4 let.